Hőkamerás vizsgálat

 

 

 

A hőkamerás vizsgálat ára: 12 000 Ft  (kizárólag Budapesten érvényes ár.)
A felvételek elkészítése után e-mailben küldjük Önnek a vizsgálati dokumentumot PDF formátumban, amely tartalmaz az adott felületekről készült hagyományos felvételt és hőfelvétel, színskálás hőmérséklet megjelöléssel. Egy vizsgálat hozzávetőleg 10- 15 felvételt tartalmaz.


A hőkamerás vizsgálat

 

 

Minden tárgy, amelynek hőmérséklete az abszolút nulla fok fölé esik (0 Kelvin =-273°C) infra (IR) sugarakat bocsát ki. Az emberi szem számára ez láthatatlan, azonban a hőkamerák ezt érzékelik. A kamerák központi része a detektor, amely felismeri ezen sugarakat és érzékeli a tárgyak felszíni hőmérsékletét, majd hőkép formájában láthatóvá teszi azt.

Annak érdekében, hogy az infra sugárzás látható legyen, a detektor átalakítja az infra sugárzást digitális jellé és ezt egy elektronika feldolgozza, majd hőkép formájában megjeleníti, ami mellett megtalálható egy hőmérsékleti skálára illesztett színskála, amely alapján az emberi szem számára is felismerhetővé válik az infra sugárzás.

Továbbá, a tévhitek érdekében fontos kiemelni, hogy a hőkamerákkal csak az objektumok felületi hőmérséklete mutatható ki és nem lehet belelátni a vizsgált tárgyak belsejébe.

 

Építési- és szerkezeti hiányosságok

A  hőkamerákkal a szivárgások, nedvesség okozta károk és a szerkezeti hibák bontásmentesen megtalálhatók és elemezhetők. Így biztosítható a kivitelezés minősége vagy a gépészeti rendszer optimális működése.

 

Energetikai tanácsadás

A termográfia segítségével az épületek energiaveszteségeinek feltárása egyszerűen kivitelezhető. Ezután pedig az épületburkolat hőviszonyainak tudatában a hibaelhárítás, az átalakítás vagy felújítás könnyen elvégezhető. Hőkamerákkal professszionális kereteken belül idő- és költséghatékonyan felmérhető az épületek hőhidainak, szerkezeti hiányosságainak vagy akár a gépészeti rendszerének állapota. A fellépő energiaveszteségek, nedvesség, és légszigetelési hiányosságok kimutathatók a hőképen. Ennek köszönhetően a hőkamerákkal - bontásmentesen - felderíthetőek a hőszigetelés hiányosságai és az építési hibák.

 

Fűtés- és beüzemelés

A  gépészeti, fűtési és légtechnikai rendszerek gyorsan és egyszerűen ellenőrizhetők. A hőkamerával egy pillantás is elegendő ahhoz, hogy a problémát felfedezze. Bontásmentesen és gyorsan ellenőrizhető például a padlófűtés kivitelezési minősége, megbízhatóan kimutathatók az eliszaposodott és eltömődött fűtőtestek.

 

Nedvesedés okozta károk feltárása

A falak nedvesedésekor nem minden esetben a szivárgó vízvezeték a gondok okozója. Az eldugult lefolyók vagy az eltömődött szűrők vagy a páralecsapódás is okozhatnak károkat. A falakon fel- vagy beszivárgó víz, az ereszek és vízelvezetők hibás kivitelezéséből is adódhatnak. A hőkamerákkal megtalálhatók a padló nedvesedésének, vagy az esővíz beszivárgásának okai, mielőtt a víz még nagyobb károkat okozna.

 

Szerelvények ellenőrzése

A megnövekedett energiaköltségek szükségessé teszik a megtakarításra való törekvést. A fűtési rendszerek komplett felülvizsgálata egyszerűen elvégezhető, legyen szó például a radiátorok eltömődéséről vagy a hőfoklépcső beállításáról.

A fűtésszerelőket sok esetben keresik meg a vízvezeték vagy a fűtési rendszer szivárgásainak megtalálásával. Amennyiben a szivárgás a meleg vagy hidegburkolat alatt található, a szivárgási pont megtalálása időigényes és költséges feladat. Annak érdekében, hogy egy fűtési rendszer szivárgási pontját megtalálja vagy csak felismerje, hogy a rendszer csővezetékei merre futnak egy megbízható megoldást kell találnia. Egy hőkamera segítségével egyszerűen megtalálhatja a csővezetékeket detektálhatja a szivárgást – érintés- és bontásmentesen anélkül, hogy az ott lakókat zavarná.

 

 

Régióképviselők  
AKCIÓS TERMÉKEK