DANFOSS szelepek - keverőcsap

 

 

Legfontosabb értékeinkre alapozva a Danfoss álma az, hogy piacvezetők legyünk valamennyi fő üzletágunkban: a Hűtéstechnika és légkondicionálás, a Fűtéstechnika és a Hajtástechnika területén.

Mads Clausen, a Danfoss alapítója, 1905-ben született a dániai Elsmark-ban, Nordborg közelében, Als-szigetén, egy tanyán, ahol ma a Danfoss Múzeum található. Miután megszerezte műszaki diplomáját, 1933-ban itt alapította meg a céget, és elindította a gyártást a tanyaház padlásán.  
A Danfoss ma több mint 18.000 főt foglalkoztat világszerte és üzemei képesek naponta 250 000 alkatrészt előállítani. Céljait ugyanakkor úgy próbálja meg elérni, hogy a lehető legkevesebb nyersanyagot használja föl, minimális energiafelhasználás mellett, a lehető legkevesebb hatást gyakorolja a környezetére és a lehető leghatékonyabban használja ki forrásait. A cég páratlan gyártási kapacitása és minőségellenőrző rendszere kiváló kutatás-fejlesztéssel párosul. A Danfoss úttörőnek számít az olyan területeken, mint a terhelés-érzékelő hidraulika, intelligens hűtésszabályozás, radiátorszelepek, hidraulikai szabályzók, frekvenciaváltók, kompresszorok és termosztátok. A vállalat a legújabb minőségellenőrző rendszert használja az ISO 9000 és 14001 rendszert vagyis, azokat a nemzetközi szabványokat, melyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy egy cég minőségi és környezettudatos gazdálkodást folytasson.


HRE típusú 3 járatú keverőcsap
Jellemző tulajdonságok:
- 3- vagy 4-járatú kivitel
- belsőmenetes vagy karimás csatlakozás (BS 4504 szerinti karimák)
- Lineáris átfolyási jelleggörbe
- Keverő- és elosztó feladatokra alkalmas
A HRE/HFE típusú keverőcsapok DN 40-ig AMB 160, e felett AMB 180 típusú hajtóművel
építhetők össze, vagy kézzel működtethetők. Az AMB 180 hajtóművel történő összeépítéshez a 082G0230 rendelési számú csatlakoztató egységre van szükség. A keverőcsapok olyan rendszerekben használhatók, ahol meghatározott szabályozási görbére nincs szükség.

HRE3/HFE3 keverő feladata                            HRE3/HFE3 elosztó feladata
Műszaki adatok:
Nyomásfokozat ....................................... PN 6
Max. forgatónyomaték (terheletlenül) ..... 4.5 Nm
Közeghõmérséklet ........................... 0 - 110 °C
Közeg .........................................Víz 7 - 10 pH
Szerkezeti anyagok:
Ház és fedél: ......................................... GG 20
Csúszósaru: ....................... présöntött sárgaréz
Tengely: ............................. rozsdamentes acél
Tömszelence: ........................... kettõs O-gyûrû

Forrás: www.merkapt.hu