Saunier Duval gázkészülékek

 

 

A Saunier Duval fali kazánjai

saunier duvalAtmoszferikus gázégővel működő gázkazánok, amelyek központi fűtések és használati melegvíz ellátó rendszerek hőtermelő egységét alkotják. Komplex kivitelű készülékek, tartalmazzák a fűtési rendszer működtetéséhez szükséges szivattyút, tágulási tartályt, légtelenítő és biztonsági szelepeket, hő- és nyomásmérőt valamint azokat az elemeket, amelyek a fűtési rendszer biztonságos működéséhez szükségesek (túlfűtés, víz nélkül való működtetés elleni védelem).

A kazánok vagy eleve képesek melegvíz előállításra, vagy felkészítették arra, hogy indirekt fűtésű tárolóval összeépítve használati melegvíz automatikus előállítását vezéreljék.

A készülékek mind folyamatos lángszabályozásúak, a kazánok automatikusan a hőigénynek megfelelő teljesítményre állnak a névleges teljesítmény mintegy 40 és 100%-a közötti tartományban.

Elektromos gyújtású és ionizációs lángőrzésű készülékek.

Az összes fali gázkazán kéményes és zárt égésterű kivitelben is készül.

A gázkazánok a SEMIA
család tagjainak kivételével szerelőpanellel kerülnek szállításra. A szerelőpanel tartalmazza a fűtőkörhöz, a melegvíz ellátáshoz, a gázhálózathoz csatlakozó csonkokat szűrőkkel, elzáró szerelvényekkel leeresztő csavarral és biztonsági szerelvényekkel.

A szerelés megkönnyítésére szerelési sablont és készülék függesztő elemet is mellékelünk.

A falra szerelt panelra csatlakoztatva gyorsan elkészíthető és próbázható a fűtési rendszer anélkül, hogy a kazán fel lenne szerelve. A kazán a hozzáadott csatlakoztató elemekkel utólag gyorsan rákapcsolható a kész fűtési rendszerre.

 

Csoportosítás:

Kéményes (C jelű) gázkészülékek

A készülék a telepítés helyiségéből szívja az égéslevegőt és az égéstermékek a kéményen keresztül távoznak.

A készülékek füstgázszenzorral rendelkeznek, amely kémény problémák esetén érzékeli a visszaáramló füstgázokat, leállítja a készüléket, megelőzve az esetleges életveszélyt, amelyet a visszaáramló füstgázok okoznak.

Zárt égésterű (F jelű parapetes) gázkészülékek

A készülékek a helyiség levegőjétől függetlenül működnek. Az épületen kívülről szívják az égéshez szükséges levegőt és ventilátor segítségével jól tömített égéstermék elvezető csőrendszeren keresztül az épületen kívülre juttatják az égéstermékeket.

A zárt égésterű készülékeknél a helyiséggel kapcsolatban, amelyben a készülék működik, nincsenek különösebb előírások, követelmények. Lehet kis méretű, ablak nélküli helyiség is, és elszívó berendezés is működhet abban. Nem lehet azonban állandó tartózkodásra szolgáló helyiség, például hálóhelyiség.

Fűtőkészülékek (AS jelűek)

Önmagában csak a fűtési feladatot tudják ellátni, de indirekt fűtési tárolóval és opciós szerelőkészlettel kiegészítve a használati melegvíz ellátást is.

Kombi falikazánok

A fűtés mellett a melegvíz ellátást is megoldják átfolyós rendszerben, azaz a kazánon átfolyó hidegvizet melegítik fel, amint erre igény van, amint kinyitunk egy csapot. A készülékek a kazán teljesítményétől függően percenként 13-20 liter fürdésre alkalmas melegvizet adnak.

Tárolós kombi falikazánok

Fűtésre és melegvíz előállításra alkalmasak. A készülékbe épített szigetelt tartályban használati melegvizet tárolunk, és így egyszerre nagyobb mennyiségű melegvizet lehet elvenni, több melegvíz elvételi helyet lehet egyszerre működtetni. Egy időben két fürdőszobában is zuhanyozhatunk és egy mosdót vagy mosogatót lehet működtetni.

A kazánok a világszabadalommal védett ISODYN rendszerrel gyorsan állítják elő a melegvizet és dinamikus lehet a melegvíz elvétel is. A kazán 120-150 l-es hagyományos melegvíz tárolónak megfelelő melegvíz komfortot biztosít.

Kondenzációs gázkészülékek

A kondenzációs kazán működésének alapelve, hogy a füstgázban lévő víz "rejtett" hőjét visszanyerjük a gőz fázisból folyadék fázisba történő átváltoztatásával (kondenzálással), és az így nyert energia biztosítja a kazánok 100% feletti hatásfokát. A hatásfok emelését a füstgázok minél alacsonyabb hőmérsékletre történő visszahűtésével érhetjük el. A kondenzációs kazán az alacsony homérsékletű fűtések (pld. padlófűtés) megvalósításának ideális eszköze.

Típusválaszték:


 

Fali gázkazánok
központi fűtésre fűtésre és melegvíz ellátásra
fűtő átfolyós kombi melegvíz ellátás tárolóval
kéményes zárt égésterű kéményes zárt égésterű kéményes zárt égésterű
Thema Classic
C AS 25 E
Thema Classic
F AS 25 E
Thema Classic
C 25 E
Thema Classic
F 25 E
Thema Classic
C AS 25 E
Thema Classic
FAS 25 E
Thema Classic
C AS 30 E
Thema Classic
F AS 30 E
  Themafast
F 25 E
H-mod
Thema Classic
C AS 30 E
Thema Classic
F AS 30 E
Renova Mini
C 12 E
Renova Mini
F 12 E
Semia C 24 E Semia F 24 E Renova Mini
C 12 E
Renova Mini
F 12 E
    Isofast
C 35 E-A
Isofast
F 35 E -
H-mod
Isotwin
C 25
Isotwin
C 30
Isotwin
F 25 H-mod
Isotwin
F 30 H-mod

Kondenzációs fali gázkazánok

  Ecosy
F 28 E AS
 

Thema Condens F 18/24 E

Ecosy
F 25 E

 

Isotwin Condens  F 24/30 E

Isotwin Condens  F 30/35 E

 Forrás: www.merkapt.hu