BWT víztisztító, vízszűrő berendezések

 

 

A vezetékes víz összetétele helyenként nagyon különböző. Ráadásul a sók, amelyek az élelmezés szempontjából különösen fontosak, a mosogítóvíznéll már zavaróak lehetnek. Ezek a vízben oldott, így nem látható sók a műszaki készülékek falán meszes lerakódásokhoz vezetnek, megrövidítve ezzel a berendezések élettartamát, és rontva teljesítményüket. Az alkalmazandó vízelőkészítő berendezések kiválasztása a következő paraméterek alapján történik: a helyi vízminőség, az előkészítendő víz felhasználási területe. A sokoldalú felhasználásoknál a meglévő helyi vízminőség lényeges szerepet játszik. Ez az ételek és italok előkészítésére ugyanúgy érvényes, mint az edények, poharak és evőeszközök tisztítására.

 
Termékcsoportok:
 
1. Háztartási szűréstechnika  
Infinity Europafilter
MINI 1/2" Europafilter MINI
Celsius 80  
A legalapvetőbb víztisztítási eljárás a víz szűrése. A legtöbb vízelőkészítő rendszer első tagja éppen egy szűrő, ami a mechanikus szennyeződésektől óvja meg a rendszer további elemét. A megfelelő szűrő kiválasztásához tudnunk kell, milyen jellegű és milyen mennyiségű szennyeződésekre számíthatunk.

A legegyszerűbb gyertyás szűrők egy - a hálózatba kötéshez előkészített - szűrőházból és szűrőbetétből állnak. A szűrőbetétek fontos jellemzője a pórusok mérete. A szűrőbetétek egy része automata vagy kézi üzemben visszaöblíthető, másokat  eltömődésük esetén egyszerűen ki kell cserélni. A szűrőbetétek, illetve a szűrőközeg anyaga a feladatnak megfelelően választható ki. A feltekercselt akrilszáltól kezdve speciális szemcse-összetételű szűrőkavics, aktív szén vagy kerámiabetét is alkothatja a szűrő közeget.

A BWT szűrő termékcsoportjai a vízszűrés legkorszerűbb módjait kínálja. A visszamosható, műanyag betétes szűrőktől kezdve a hagyományos gyertyásszűrőkön át a sterilszűrőkig minden módozat képviselve van. A széles méretválaszték és a legkülönbözőbb igényeket is kielégítő szűrőbetétek révén a BWT szűrőcsaládok lényegében korlátlan felhasználhatóságúak.

2. Ipari szűréstechnika
 

3. Fizikai vízkőmentesítés
 
 AQA total-plus 1500-2500 AQA total 1500-2500
 AQA total 5600-14000
IQ-val a vízkő ellen!

Természetes, környezetkímélõ és karbantartásmentes (kivéve patroncsere) ivóvízkezelõ berendezés  a vízben lévõ keménység stabilizálásához, a csõvezetékekben és melegvíz készítõkben fellépõ vízkõkiválás ellen.
Az AQA Total az eddig ismert hagyományos rendszerekkel ellentétben a víz kémiai összetételét teljesen érintetlenül hagyja. A mészkõrészecskéket kis elektromos impulzusok tartják oldatban, így garantálható a vízkõvédelem vegyszerek és só nélkül.
A berendezésben egy úgynevezett IQ patron van elhelyezve, mely a speciális töltetének segítségével a vízben lévõ kálciumkarbonátot nanokristály formára bontja. Ezt a patronban lévõ elektrodák polaritásának gyors és folyamatos változtatásával éri el. A nanokristályok felületén ún. zeta potenciál képzõdik, mely meggátolja a nanokristályok összenövését,koagulását, továbbá megakadályozza a vízkõképzõdést. A kezelt víz ezzel a tulajdonsággal kb. 6 napig bír.

Beépítési feltételek:
- A berendezés 40 nk-ig, illetve 80 Celsius fokig tudja kezelni a vizet.
- Az elsõ vízvételi helyet a berendezés után két méterre lehet kialakítani.
- A készülék elé védõszűrõt kell beépíteni.
- A kezelt vizet 6 napon belül fel kell használni.
- A kezelt vizet nagy nyomásváltozásoknak (pl. masszázsbefúvók) kitenni nem szabad.

4. Háztartási vízlágyítás
 
 Bewamat BIO Bewamat DUO
 Euromat SE/Z  

A természetben előforduló vizek mindegyike több-kevesebb oldott ásványi anyagot tartalmaz. Ebben semmi rendkívüli nincs, ez egy természetes körforgás eredménye. Nincs ez másként ivóvizünkkel sem, hiszen ivóvizünket is ezekből a vizekből nyerjük. Sokszor éppen ezek miatt az oldott sók, ásványi anyagok miatt szeretjük, hiszen ezek adják ivóvizünk jellegzetes zamatát. Ám a vízben oldott ásványi anyagok között vannak olyanok is, amelyek - amellett, hogy kellemes ízt biztosítanak - lerakódásra hajlamosak. A lerakódások eltömíthetik a csővezetékeket, károsíthatják a szerelvényeket, a vizet felhasználó berendezéseket, sokszor - mint például kazánok tápvizeinél - közvetlen balesetveszélyt jelentő helyzetet idézhetnek elő. A vízkőképződésre hajlamos, kalcium- és magnéziumsókban gazdag vizet kemény víznek nevezzük.

 Egy ház épületgépészeti és vízellátási rendszere jelentős anyagi beruházással épül, ennek vízkő elleni megóvása nem csupán kényelmünket, komfortérzetünket és biztonságunkat szolgálja, de tetemes karbantartási költségektől kímél meg minket. Egy ipari létesítmény technológiai rendszerében történő meghibásodás, a drága berendezések javítása, esetleg cseréje, és az ezzel járó termeléskiesés pedig akár tönkre is teheti az üzemet.

 Mindezektől megóvhatjuk magunkat, ha gondoskodunk a felhasználandó víz megfelelő előkészítéséről. A kemény vizeknek a vízkőképződés megakadályozására irányuló kezelését jelenti a vízlágyítás. Lágyvíz használatával megóvhatjuk szerelvényeinket, csöveinket a vízkőlerakódástól, ezzel ezek hosszabb életűek lesznek, a jobb hőáramlás révén energiát takarítunk meg. Kevesebb mosópor, vegyi lágyító- és öblítőszer szükséges, ez pedig nem csupán pénztárcánkat, de környezetünket is kíméli.


5. Háztartási védőadagolás
 
Cillit Immuno  
Gyakran előfordul, hogy a különböző eljárásokkal előkészített víz további beavatkozás nélkül nem tartja meg speciális tulajdonságait felhasználási helyén. Hiába pótoljuk például a hűtőtorony elpárolgó vizét folyamatosan fordított ozmózisos eljárással kezelt vízzel, ha a légköri levegőből belejutó élő anyag biológiai burjánzást idéz elő a rendszerben. Ilyenkor ún. "biocid" hatású anyag gondos adagolásával meg lehet akadályozni a nemkívánatos szaporodást.

Azt az eljárást hívjuk tehát vegyszeres vízkondicionálásnak, amikor valamilyen vegyszer adagolásával érjük el, hogy a víz a kívánt minőségű maradjon. Természetesen ez nem csupán a biológiai burjánzás megakadályozását jelentheti. A kezelendő víz minőségének és mennyiségének, illetve a kezelt vízzel szemben támasztott követelményeknek megfelelően választjuk ki a megfelelő kondicionálószert, az adagolás mértékét és módját. Más vegyszerre van szükség, ha a korróziót okozó oxigént akarjuk megkötni, másra, ha a lerakódásokat akarjuk elkerülni, vagy egyszerűen a víz pH értékét szeretnénk beállítani.

A BWT a kondicionálószerek széles választékát kínálja, nyitott és zárt rendszerekhez egyaránt. A BWT saját, különféle kemikáliákat előállító vállalatot (Arcana AG) üzemeltet, ahol a cégcsoport leányvállalaitól kapott információk alapján folyamatosan fejleszti kondicionálószereit, hogy azok minden problémához megfelelők legyenek. Ahhoz, hogy a legmegfelelőbb vegyszer a legjobb hatásfokot érhesse el, kérjük, vegye igénybe szakembereink közreműködését.

6. Ipari védőadagolás
 

7. Egyéb épületgépészeti berendezések
 

8. Ministil sótalanitó patronok
 

9. Fordított ozmózis
 

10. UV-fertőtlenítők
 

11. Uszodatechnika
 

Ajánlatunk: EUROPAFILTER

 

Europafilter HWS - házi vízellátó szűrőmodul
Bevált, kétfázisú visszamosó-eljárás, kiváló minõségű sárgaréz fejrész visszafolyás-gátlóval és ürítési lehetõséggel. Helytakarékosan integrált nyomáscsökkentõ, extrém nagy szűrõfelület, mely maximális szűrést biztosít Önnek.

 

Europafilter RS - visszamosható szűrõ
Kis visszamosható szűrõ nagy szűrõfelülettel, kétfázisú visszamosással, elsõ osztályú minõségben. Egyszerű kezelés, modern design. A szűrõ kompletten sárgaréz fejrésszel, átlátszó szűrõházzal, DVGW-irányelvek szerinti szűrõbetéttel, visszamosó elemmel, csatlakoztató csavarkötésekkel kerül forgalomba.

 

Europafilter WF védõszűrő

 

Szűrõ kompletten sárgaréz fejjel, átlátszó szűrõházzal, DVGW-irányelvek szerinti szűrõbetéttel, csatlakoztató csavarkötésekkel.

 

Forrás: www.merkapt.hu