REMS szerszámok

 

 
Az 1909. évben történt megalapítása óta a REMS a csőmegmunkáló szakipar számára gyárt termékeket, főleg víz-, gáz-, fűtésszerelők számára. Először csak kéziszerszámokat, majd később gépeket és villamosszerszámokat is gyártottak. A REMS termékei egyszerűsítették, meggyorsították és gazdaságosabbá tették a szerelők munkáját. A cégalapító Christian Föll követelménye, a “REMS-nek jobbnak kell lennie” volt minden tevékenység mércéje. Ma a REMS a csőmegmunkáló gépek és szerszámok egyik vezető gyártójának számít. A REMS termékeket innovatív technikájuk és magas minőségi színvonaluk miatt nagyra értékelik és az egész világon használják.

A "Német minőségi termék" jelzést viselő REMS termékek Németországban készülnek. A gyártó üzem a Stuttgart melletti Waiblingen-ben található, a németh high-tech-ipar központjában. A kutatás, fejlesztés, gyártás és a minőségbiztosítás számára itt a legkorszerűbb berendezések és létesítmények állnak rendelkezésre. Mindehhez hozzájárul még a magasan képzett szakemberek egy csoportja, melyek közül sokan mint 4.generáció dolgoznak a REMS-nél és rendelkeznek mindazon speciális tudással és tapasztalattal, melyek minőségi termékek gyártásához elengedhetetlenek.

Termékeinek minőségét a REMS mindig a vásárlói bizalom alapjának tekinti. A REMS számára a minőség sokkal többet jelent, mint méretpontosság és funkció. Az alapelv egy átfogó minőségbiztosítási rendszer, amely már a piaci igények felmérésénél kezdődik, végigkíséri a terméket a fejlesztés és a gyártás során és magában foglalja a piaci szisztematikus minőségi analízist  is.

A REMS termékek gyártásának és szerelésének szakterületén különösen nagy követelményeket támasztanak a minőségbiztosítással szemben. Nagyteljesítményű CNC megmunkálóközpontok, a legmodernebb mérő-, és vizsgálómódszerek a teljes gyártási folyamat során, valamint komplett minőségi ellenőrzések az összeszerelés közben, ill. végeztével garantálják a tartósan magas termékminőséget. Ennek érdekében azok a vizsgáló intézetek, melyek a GS biztonsági igazolást kiállítják, rendszeres gyártáshelyszíni vizsgálatokkal ellenőrzik és tanúsítják a minőséget.
Magának az edző műhelynek a néhány évtizedes munkája következtében nyert tapasztalatai fontos részét alkotják a magasminőségű REMS szerszámok know-how-jának és titkának. A speciális hőmegmunkálás a szerszámok ideális szilárdság-, és rugalmasság kombinációjához vezet, ami nagyon hosszú idejű élettartamot szavatol pl. a menetvágó pofáknál, vágókerekeknél és présfogóknál. A gyártmányok állandó magas minőségének megőrzése érdekében a hőmegmunkálási folyamat automatikus megfigyelés alatt áll és folyamatosan jegyzőkönyvbe van foglalva nagy teljesítményű számítástechnikával.
Valamennyi REMS termék megfelel a biztonsági és balesetvédelmi előírásoknak és eleget tesz a mindenkor vonatkozó európai szabványoknak, melyek az EG - irányvonalak rendelkezésein alapulnak. A CE - jelölés dokumentálja a termék konformitását valamennyi alkalmazható EG - irányvonal követelményeit illetően. Ezen kívül, - néhány biztonsági szempontból nem releváns kéziszerszámtól eltekintve-, valamennyi REMS terméket független vizsgáló intézet, mint pl. a műszaki ellenőrző egyesület (TÜV) ellenőriz és engedélyez. Ezáltal valamennyi REMS termék eleget tesz a munkavédelem, működésbiztonság és üzembiztonság rendkívül magas követelmény rendszerének.
Új ötletek, műszaki haladás és REMS összetartozó fogalmak. Mindezt számos érvényben lévő bel-, és külföldi szabadalom támasztja alá. Az újonnan kifejlesztett termékek révén a REMS-nek mindig sikerült a technikai haladás élvonalába kerülnie. Pl. a REMS Amigo, REMS Tiger, REMS Curvo, REMS Power-Press, REMS Akku- Press olyan termékek, melyek forradalmasították az alkalmazástechnikát.
A technikailag élenjáró és minőségileg magas színvonalú termékek mellett a REMS piaci jelenlétének alapja a szoros, csak a valóságos felhasználókra koncentrált termékprogram és a rendkívül versenyképes árak, amit a racionális, alacsony költségű saját gyártás által ér el. A konzekvens értékesítési politika hosszútávra vetített eredményeken, bizalmon és kiszámíthatóságon alapul.


 

Forrás: www.merkapt.hu